Hvorfor trenger bedriften din en nettside?

Er det nødvendig med nettside i 2020 og i så fall, hvorfor?

Si at du drivet et elektrofirma, rørleggerfirma eller driver et regnskapsfirma. Hvordan finner kundene deg og dine tjenester?

 

Når jeg skriver dette innlegget er årstallet 2020 og verden er mer digitalisert enn noen gang før. Det er ikke lengre avisen som er førstevalget for å orientere seg blant ulike bedrifter, men man griper gjerne tak i søkemotoren for å finne det man leter etter. Det finnes flere ulike undersøkelser som gir statistikk på dette. Undersøkelser viser likevel at det er forbausende mange bedrifter som ikke har en digital tilstedeværelse i dag.

Jeg skal gi deg 5 gode grunner til at din bedrift bør ha en nettside!

Nettsideutvikler og daglig leder

Andreas Bratli Johannessen er nettsideutvikler og daglig leder i Arna Webdesign. 

1. Holde følge med andre aktører på markedet

Du er neppe alene om å drive den form for virksomhet som du driver. Det finnes muligens flere hundre andre aktører på markedet og du bør alltid ligge steget foran disse, i alle fall holde følget. Flere av de ulike på markedet har allerede digitalisert seg og vil bli førstevalget til kunden, jo mindre du digitaliserer deg og tar opp kampen om kunden!

2. Troverdighet ovenfor kunden

Troverdighet er grunnmuren til at kunden velger deg og dine tjenester. Ved å bygge et nettsted har du muligheten til å fortelle kunden hvorfor de bør stole på nettopp din bedrift. Her kan man også vise til referanser og omtaler fra fornøyde kunder.

3. Informasjon

Informasjon om firmaet, dets verdier og hvem som jobber der er viktig. I tillegg er kunden ofte ute etter konkrete ting som priser eller referanser. Alt dette kan man finne på en nettside.

4. Skap god relasjon med kunden

God relasjon mellom deg og kunden er essensielt for at kunden skal velge akkurat deg. En god kunderelasjon kan du skape gjennom chatte-funksjoner, tillate besøkende å melde seg på nyhetsbrev, kontaktskjema som sender spørsmål direkte til din e-postadresse og du kan vise til dine eventuelle sosiale kanaler som Facebook, Instagram og YouTube. Alt i alt er et godt kundeforhold viktig for at du blir enten valgt for første gang eller gjenvalgt!

5. Gjør det enkelt for kunden

Hva er lettest. Å kjøre rundt for å lete etter butikker som kanskje selger det du er ute etter, eller å sitte i kontorstolen eller sofaen hjemme mens du søker etter de samme produktene via Google eller en annen søkemotor? Svaret er opplagt, med mindre du liker å kjøre rundt og fly i butikker. Smarte bedrifter innser dette og har derfor etablert egen nettside som gir kunden full oversikt fra sin smarttelefon eller sin datamaskin. Skal du holde følge med de andre aktørene på markedet, er en nettside essensielt.

Kontakt

Telefon: 98117582

Kontor: Storaneset 12,

5260 Indre Arna

Org.nr: 924 415 754